Duyan buraya akın ediyor. Yurt dışından bile talep var. 8 TL'ye satılıyor

Duyan buraya akın ediyor. Yurt dışından bile talep var. 8 TL'ye satılıyor

Hasadı başladı. Duyan soluğu burada alıyor.

Elazığ'da, Alatarla köyünde 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arıkboğan, hasada başladı ve ürünlerini pazarda satışa sundu. Arıkboğan, domates fiyatlarının 25 ile 30 lira arasında değiştiğini belirterek, vatandaşları tarlasından 8 liraya domates toplamaya davet etti.

aw248626-12.jpgErhan Arıkboğan, Elazığ'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Alatarla köyünde büyük bir alanda domates üretimi gerçekleştiriyor. İlk hasadın başladığını duyuran Arıkboğan, yüzlerce işçi ile birlikte tonlarca domatesi hem yurt içine hem de dışına göndererek ekonomiye katkı sağlıyor.

aw248626-11.jpgAyrıca, tarlasını Elazığlı vatandaşların kullanımına da açan Arıkboğan, domateslerin pazarda yüksek fiyatlarla satıldığını vurgulayarak, vatandaşlara tarlasına gelip daha uygun fiyata domates alabileceklerini söyledi.

aw248626-11.jpgHasadın ilk gününde bazı vatandaşların tarlaya gelerek kendi domateslerini topladığını belirten Arıkboğan, "Gelsinler burada ucuza ev, kendileri toplayıp gitsinler" diyerek, fırsatçılara karşı uyarıda bulundu.

Domatesin kilosunun pazarda 25 liraya kadar çıktığını, ancak tarlalarında 8 liraya satış yaptıklarını ifade eden Arıkboğan, hem ekonomik hem de sağlık açısından daha avantajlı bir seçenek sunmak istediklerini söyledi.

aw248626-10.jpgTarladan domates toplamak için Elazığ'a gelen Aydın Karaduman ise şehirde domatesin kilosunun 30 liraya kadar çıktığını, ancak tarlada 8 liraya aldıklarını belirterek, organik ve lezzetli domateslerini tarladan topladıklarını dile getirdi.

Erhan Arıkboğan ve Alatarla köyü sakinleri, domates üretiminde hem ekonomiye katkıda bulunmayı hem de tüketicilere uygun fiyatlarla sağlıklı ürünler sunmayı hedefliyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.