Duyan soluğu kuyumcuda alıyor: Değeri çeyrek altının 10 katı

Duyan soluğu kuyumcuda alıyor: Değeri çeyrek altının 10 katı

Yatırımcıların yeni gözdesi haline Çeyrek altının neredeyse 10 katına denk gelen gremse altın kuyumcularda kapış kapış satılıyor

FED’in faiz indirimleri, yükselen döviz kuru ve ons altındaki hareketlenmelerle altın fiyatları 2022 yılından bu yana sürekli olarak artış gösterdi. Yatırımcılar ise birikimlerini korumak amacıyla kuyumculara yöneldi.

545.jpg

Külçe altından gram altına kadar pek çok seçenek sunan altın yatırımı, özellikle küçük yatırımcıların tercih ettiği bir enstrüman haline geldi. Son dönemde ise yüksek değeri ve nadir bulunmasıyla dikkat çeken gremse altın, yatırımcıların ilgisini çekiyor.

GREMSE ALTIN YATIRIMIN YENİ GÖZDESİ

Gremse altın, çeyrek altının yaklaşık on katı büyüklüğünde olup, nadir bulunmasıyla öne çıkan özel bir altın türüdür. Yarım altının beş katı, tam altının ise iki buçuk katı büyüklüğünde olan gremse altın, piyasada büyük ilgi görüyor ve yatırımcılar arasında popüler hale geliyor.

Gremse altın, diğer altın türleri gibi her zaman piyasada bulunamıyor ve bu özelliğiyle dikkat çekiyor. Değeri sürekli artan ve nadir bulunan bu altın türü, yatırımcılar için cazip bir seçenek haline gelmiş durumda. Anlık olarak 1 gremse altının fiyatı 44.036,94 TL civarında seyrediyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK Mİ?

FED’in, ABD’deki yüzde 2,9 seviyelerinde ölçülen enflasyon oranının ardından Eylül ayında faiz indirimlerine gitmesi bekleniyor. Bu indirimler, dolar karşısında değerli metallerin güçlenmesine yol açabilir. Ayrıca, dünya genelindeki artan jeopolitik riskler de altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor. Uzmanlar, gram altının yıl sonuna kadar 3 bin lira seviyesini aşabileceğini öngörüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.