E ticaret sitesinden şoke eden karar. Alışveriş limitleri değişti. Kimse bu kadarını beklemiyordu

E ticaret sitesinden şoke eden karar. Alışveriş limitleri değişti. Kimse bu kadarını beklemiyordu

e-ticaret sitesinden şoke eden karar. Artık alışveriş limitleri değişti.

Son zamanlarda popülerliği artan Çin merkezli e-ticaret sitesi Temu, Türkiye'deki kullanıcılarını üzecek bir karar aldı. Şirket, Türkiye'den yapılan alışverişler için artık en düşük alışveriş tutarını 2 bin lira olarak belirlediğini duyurdu.

what-is-temu-1.webpPandemi sonrasında e-ticaretin dünya genelinde büyük ilgi görmesiyle birlikte, platformlar da sürekli olarak yeni özellikler ve güçlendirmelerle kendilerini yeniliyorlar. Bu bağlamda ülkemizde de popüler hale gelen Çin merkezli TEMU, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Ancak son alınan karar Türkiye'deki kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Artık TEMU'dan alışveriş yapacak Türkiye'deki kullanıcılar vergiler dahil en az 2 bin liralık alışveriş yapmak zorunda kalacaklar.

temudan-nasil-alisveris-5.webpKararın duyurulmasının ardından birçok kullanıcı sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi ve bundan sonra TEMU'yu kullanmayacaklarını belirtti.

Diğer yandan, TEMU'nun diğer ülkelerdeki uygulamaları da dikkat çekiyor. Örneğin, ABD'de alt limit 10 dolar, Almanya'da 10 Euro, Fransa'da 20 Euro, Belçika'da 10 Euro, İtalya'da 15 Euro ve Hollanda'da 20 Euro olarak belirlenmiş durumda.

images-6.jpg

TEMU'nun Türkiye için belirlediği 2 bin liralık alt limit kararı, diğer ülkelerdeki sınırlarla kıyaslandığında oldukça yüksek olarak değerlendiriliyor. Bu durum, kullanıcılar arasında karışık duygular yaratırken, e-ticaret piyasasındaki gelişmeleri de yakından takip etmeyi gerektiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.