Eğitim uçağının düşme anı ortaya çıktı! Şehit pilotların rütbeleri belli oldu

Eğitim uçağının düşme anı ortaya çıktı! Şehit pilotların rütbeleri belli oldu

Sabah saatlerinde Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim nedeniyle kalkan ve ardından düşen eğitim uçağında şehit olan iki pilotun rütbeleri tespit edildi.

Kayseri'de sabah saat 10.00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağı, nedeni bilinmeyen bir şekilde Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü.

Eğitim uçağında bulunan iki pilot şehit düştü. Pilotların kimlikleri ise ortaya çıktı.

Düşen eğitim uçağıyla ilgili bölgeye birçok jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler uçağın enkazına ulaştı. Uçakta çıkan yangını söndüren ekipler, şehit iki pilotun cenazesini ise Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

RÜTBELERİ ORTAYA ÇIKTI

Kayseri'de askeri eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi. Düşen uçakta Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit oldu.

aw219579-01.jpg

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de başsağlığı mesajı yayınlayarak, "Kahraman silah arkadaşlarımız 4 Haziran tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" dedi.

Öte yandan, uçağın tarım arazisine düşme anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüde uçağın düştükten sonra yandığı görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.