Ekmeğe yine zam geldi. Artık bu fiyata satılacak

Ekmeğe yine zam geldi. Artık bu fiyata satılacak

Son dönemde artan enflasyonun etkisiyle pek çok üründe olduğu gibi ekmek fiyatlarına da zam geldi. O ilde ekmeğe yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde ekmek fiyatlarına yüzde 10 zam yapıldı. Zamla birlikte 300 gram ekmek 12 lira oldu.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Yesaş Ekmek'in yaptığı açıklamada; "Artan maliyetler karşısında uzun süre ekmeğe zam artışı yapılmayan ilçemizde fırıncı esnafımız, satış noktalarımız zarar ediyordu. Yapılan görüşmeler sonrası yönetim kurulumuzun aldığı karar gereğince pazartesi gününden itibaren Yenişehir'de 300 gram ekmek 12 liradan satılacaktır" denildi.

ekmek-orbu-cover.webp

Yesaş Ekmek tarafından yapılan açıklamada, ekmeğin satıldığı market ve bakkallarda kar oranının 80 kuruş yerine 1 lira 25 kuruş olarak artırıldığı belirtildi. Ayrıca, ihtiyaç sahipleri için daha önce açıklanan 300 gram ekmeğin 1 lira olan satış fiyatının, aynı satış noktalarında değişmeden devam edeceği ifade edildi.

hangi-ilde-ekmege-zam-geliyor-ekmek-kac-lira-oldu-ekmege-zam-mi-geldi-izmir-ekmek-fiyatlari-72nt.webp

İLÇE İLÇE KİLOGRAM FİYATI DEĞİŞİYOR

Yenişehir'de 300 gram ekmeğin fiyatı 12 lira olurken, bu ekmeğin kilogramı 39 lira 96 kuruş olarak hesaplanıyor. Diğer ilçelerde ise 200 gram ekmek 10 liradan satılırken, kilogram fiyatı 50 lirayı buluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.