Ekmeğin fiyatı 5 TL’ye düştü. Resmen başladı

Ekmeğin fiyatı 5 TL’ye düştü. Resmen başladı

Manisa’da başlatılan halk ekmek projesi kapsamında ekmek 5 TL'den satılacak

Yüksek enflasyondan nedeniyle geçinmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘halk ekmek projesi’ hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Yunusemre ilçesinde belirlenen 12 farklı noktadaki büfelerde 5 TL'ye ekmek satışı yapılmaya başlandı.

"VERDİĞİM SÖZÜMÜ TUTMANIN GURURUNU YAŞIYORUM"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Belediye Meclisi tarafından kabul edilerek uygulanmaya başlanan proje çerçevesindeki ilk ekmek satışlarını kendi elleriyle yaptı.

,2024-08-22-10-33-20-1.jpg

Vatandaşların teşekkürlerini kabul eden Zeyrek, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yunusemre ilçesinde halk ekmek büfelerimizi yaşama geçirdiğimiz için mutluyuz. Söz verdiğimiz gibi, bugün ilk ekmeğimizi sattık. Ekmeğimiz sıcak, taze ve sağlıklı. Üstelik yalnızca 5 TL. Seçim döneminde verdiğim 'Su 1 TL, ekmek 5 TL olacak' sözümü tutmanın gururu içindeyim. Yunusemre ilçemiz pilot bölge olarak seçildi. Yakında bu uygulamayı 17 ilçemize de yaymayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulunmak beni gerçekten mutlu ediyor. Ekmeği kısa bir süreliğine 5 TL'den satacağız. Önümüzdeki ay Şehzadeler'de ve ardından diğer 17 ilçemizde de halk ekmek büfelerini yaşama geçireceğiz."

2024-08-22-10-33-21.jpg

“İHTİYAÇ SAHİPLERİ BU HİZMETTEN FAYDALANIYOR”

Projeden faydalananlardan Mustafa Oğuz isimli vatandaş, "Çok mutluyuz. Allah razı olsun başkanımızdan. İhtiyaç sahipleri bu hizmetten yararlanıyor. Ekmeğimi her gün buradan alacağım. 5 TL çok uygun bir fiyat." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.