Elektriği kesilen esnaf yolu kapattı

Elektriği kesilen esnaf yolu kapattı

İş yerleri boşaltılmayınca elektriği kesilen esnaf yolu kapattı.

Malatya'da, 6 Şubat depremlerinin ardından rezerv alan ilan edilen Saray Mahallesi'nde, Kışla Caddesi'nde bulunan esnaflar, kendilerine verilen iş yerlerini boşaltma süresinin sonunda elektriklerin kesilmesiyle mağdur olduklarını belirterek caddeyi trafiğe kapattı.

Malatya'nın kent merkezindeki yeniden inşa süreci devam ederken, Saray Mahallesi'ndeki esnaf, iddialara göre bugün bölgenin elektriklerinin kesildiğini öne sürdü. Bu duruma tepki gösteren esnaf, iş yerlerindeki ürünlerin elektriksizlik nedeniyle bozulacağını ifade etti ve Kışla Caddesi'ni trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Güvenlik güçleri, esnafın yolu trafiğe kapatmasını sonlandırmak için müzakerelerde bulunurken, esnafın tepkisi özellikle 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kendilerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in sözlerine yönelik. Esnaf, Er'in caddenin yılsonuna kadar boşaltılmayacağına dair verdiği sözü tutmadığını iddia etti. Ayrıca, kendilerine yeni iş yerleri gösterilmediğini ve deprem sonrası ayakta kalan tek cadde olan Kışla Caddesi'nin de yıkılacak olmasına karşı tepki gösterdiler.

Esnafın eylemi devam ederken, polis yetkilileri caddenin trafiğe açılması için görüşmelerini sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.