Elektrik faturasını gösterenler indirimli ödeyecek: Tek bir şartı var

Elektrik faturasını gösterenler indirimli ödeyecek: Tek bir şartı var

Her gün gelen zamlar vatandaşın belini bükerken, yüksek gelen elektrik faturalarının indirimli ödenebilmesine ilişkin yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan geldi. İşte detaylar...

Elektrik, doğal gaz, su ve artan kiralar derken vatandaş da geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Geçim derdinde olan vatandaşı bir de elektrik faturaları zorluyor. Cep yakan faturalardan biri olan elektrik faturalarına bir yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı''ndan geldi. 

Başkanlık, 130 TL üstü gelen faturalarda dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlamayı amaçlıyor.

Bu amaç doğrultusunda, elektrik faturaları 130 TL ve üzerinde olan vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve geçen ayın elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine başvurabilecekler ve devletten elektrik faturası desteği alabileceklerdir.

ELEKTRİK FATURASI 130 TL ÜSTÜ ÖDEYENLER TC KİMLİK KARTI VE FATURA İLE PTT’YE GİTMELİ
 
Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunmaktadır.

Bu yardım, faturaların 130 TL ve üzerinde olması durumunda verilmektedir.

Devlet, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlarken, elektrik faturalarının yüksek olmasından dolayı zor durumda kalan vatandaşlara destek sağlamaktadır.

Bu destek, vatandaşların cebini rahatlatmak ve ay sonunu atlatmalarına yardımcı olmaktadır.

Sonuç olarak; Vatandaşlar 130 tl üzeri gelen faturaları şartladığı sağladığı takdirde tc kimlik numaraları ve faturalarıyla PTT şubelerine gitmeleri halinde destekten yararlanacaklar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.