Elektrik ve doğal gaz abonelerine büyük şok! 1 milyon abone fazla para ödeyecek

Elektrik ve doğal gaz abonelerine büyük şok! 1 milyon abone fazla para ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında gelire dayalı yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu.

Canlı yayında düzenlemenin detaylarını paylaşan Bakan Bayraktar, yaklaşık 1 milyon elektrik ve doğal gaz abonesinin bu yeni sistemle daha yüksek faturalar ödeyebileceğini belirtti. Düzenlemenin 2024 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu modelle, gelir durumu ve tüketim miktarına göre faturalandırma yapılacak.

p54454.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarına yönelik yapılacak yeni düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk TV'ye konuşan Bayraktar, mevcut desteklerin imkanlar doğrultusunda sürdürüleceğini ancak ilerleyen dönemde gelir durumuna göre farklı bir faturalandırma modeline geçilebileceğini ifade etti.

p767.jpg

1 MİLYON ABONEYİ ETKİLEYECEK

Bayraktar, gelecekte elektrik ve doğal gaz desteklerinin tüketim esaslı bir modele dönüşeceğini belirterek, "Çok elektrik tüketenin daha fazla maliyet üstlendiği bir modele geçmek istiyoruz" dedi. Ayrıca, enflasyonla mücadele çalışmalarının da devam ettiğini vurguladı.

Özellikle yüksek tüketim grubuna giren yüzde 3'lük kesimin, maliyet odaklı bir fiyatlandırma sistemine tabi tutulacağını ve bu düzenlemenin 2025 yılına kadar hayata geçirilmesinin planlandığını açıkladı. Bu düzenlemenin yaklaşık 1 milyon aboneyi etkilemesi bekleniyor.

para-32059.webp

SAKARYA GAZ SAHASI’NA YOĞUN İLGİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda edinilen başarının uluslararası alanda büyük yankı uyandırdığını belirtti. Bakan Bayraktar, sahadan karaya gaz ulaştırılmasının rekor sürede tamamlandığını vurgulayarak, bu başarının ardından uluslararası petrol ve doğalgaz şirketlerinden ortaklık talepleri geldiğini açıkladı.

Bayraktar, "Yabancı şirketler Sakarya sahasına ortak olmak istiyor" diyerek Türkiye'nin enerji kaynakları konusundaki stratejik önemine dikkat çekti.

para-ckv.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.