Elektrikli araçlardan sonra bunu da yaptılar! Üretilen bu yeni otomobil bedavaya çalışıyor

Elektrikli araçlardan sonra bunu da yaptılar! Üretilen bu yeni otomobil bedavaya çalışıyor

Otomotiv sektörü hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmaya devam ediyor. Elektrikli araçların seri üretime geçmesinin ardından üretilen bu yeni otomobil, resmen bedavaya çalışıyor.

Dolar kurunun sürekli dalgalanması ve akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte araç sahibi olmak ve aracın akaryakıt ihtiyacını karşılamak her geçen gün daha da zor bir hal alıyor.

Bu durum birçok kişiyi elektrikle çalışan araçlara yöneltse de şarj istasyonlarının sayısının yetersizliği ve şarj süresinin uzunluğu gibi bazı dezavantajlar kullanıcıları tatmin etmiyor.

Yeni üretilen ve tamamen insan gücüyle çalışan bu araç ise daha da geliştirildiğinde pek çok kişinin yeni gözdesi olabilir.

Tamamen insan gücüyle çalışan bu araç saatte 48 km/s sürate ulaşabiliyor. Pedal gücüyle ilerleyen bu araç Avrupa’nın bazı bölgelerinde, hem çevre dostu hem de ekonomik bir ulaşım seçeneği sunuyor.

ARACIN İŞLEYİŞİ

Aracın arkasında yer alan bir koltuğa oturan sürücü, pedal çevirerek aracı ilerletiyor. Araçta vites sistemi de bulunuyor, bu sayede yokuşlarda daha rahat ilerleme imkanı sağlanıyor.

Ayrıca, benzinli veya elektrikli araçlara göre çok daha uygun fiyatlı olması da kullanıcısına büyük bir avantaj sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.