Elektrikli otomobil markası iflasın pençesinde… Hisseleri çakıldı! Herkes şokta

Elektrikli otomobil markası iflasın pençesinde… Hisseleri çakıldı! Herkes şokta

Togg’un ve Tesla’nın rakipleri arasında yer alan elektrikli araç üreticisi, iflas bayrağını çekmeye adım adım yaklaşıyor.

Elektrikli otomobil markası Faraday Future, piyasa koşulları gereği 2024 yılına özel olarak belirlediği üretim tahminlerini geri çektiğini duyurdu. Bunun yanında Pazartesi gününe işaret etti.

1903-vidrq77-102-microcampaign02-azcloseup-050919-copy-1.jpg

PAZARDAN ÇEKİLİYOR MU?

Faraday Future, nakit sıkıntısı çekmeye başladı ve mevcut piyasa koşulları gereği bu yılın geneline dair üretim tahminlerini geri çekti. Öte yandan Pazartesi günü iflas başvurusunda bulunabileceğini belirten elektrikli otomobil markasının hisseleri yüzde 50 birden düştü.

GEÇTİĞİMİZ YIL 2024 PLANLARINI AÇIKLAMIŞTI

Şirket, geçen yılın Kasım ayında 2024 planlarını açıklamış, yaklaşık bin araç üretimi gerçekleştireceğini söylemiş, fakat büyüme sağlamak için ek stratejik yatırımlar arayışında olduğunu vurgulamıştı.

Ayrıca şirket, finansmana olan bağımlılığını azaltmaya yönelik olarak da ekipman ve fikri mülk teminatlı finansman seçeneklerini de değerlendirdiğini belirttiği açıklamalar yaptı.

faraday-20future-20ff-2091-20-3.jpg

BORSADAN ÇIKARILMA UYARISI ALDI

İflasla karşı karşıya kalan marka, 31 Mart tarihinde noktalanan ilk çeyrek döneme ait mali raporunu zamanında dosyalamamanın sonuçlarını da yaşıyor. Nasdaq Borsası’ndan çıkarılma riskinin bulunduğunu açıklayan şirket, finansal zorluklarla boğuşuyor.

Elektrikli araç pazarında yüksek faiz oranları ve artan enflasyon yüzünden talep azalması yaşayan şirketler bulunuyor. Faraday Future şirketi de nakit sıkıntısı ve tedarik zinciri sorunlarını aşamadığından adeta dibi gördü. Şirketin hisseleri bu yıl başlarda büyük bir yükseliş kaydederken, son dönemde değer kaybı görüldü. Şirketin nakit bakiyesi 2022 yılının sonunda 17 milyon dolardı ancak Mayıs 2023’e kadar 5 milyon dolara düştü. Bu durum şirketin mali açıdan dar boğazını adeta belgelemiş oldu.

faraday-future-ff-91-interior.jpg

FARADAY FUTURE HAKKINDA DETAYLAR…

Amerikalı startup teknoloji şirketi olan Faraday Future Inc. 2014 yılında kurularak 2023 yılında elektrikli araç üreterek ABD ve Çin pazarına giriş yaptı. Şirketin merkezi, Los Angeles, California’da bulunuyor.

Faraday Future hisseleri 29 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla 0,4442 dolara geriledi. Hisseleri yüzde -62,03 oranında geriledi. Öte yandan şirketin Nasdaq kuralları gereği listeden çıkma ihtimali bulunuyor çünkü şirket, 31 Mart’ta sona eren üç aylık dönemi işaret eden raporu sunmakta gecikti. Bu durum borsadan çıkması için önemli bir gerekçe olarak görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.