Elinde TL olanlar cebini dolduracak! İslam Memiş o yatırım aracını işaret etti.

Elinde TL olanlar cebini dolduracak! İslam Memiş o yatırım aracını işaret etti.

İslam Memiş elinde TL olanlar önemli tavsiyelerde bulunarak yatırım aracını işaret etti.

Finans analisti İslam Memiş, elinde Türk lirası bulunan yatırımcıları uyararak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dolar, euro, borsa ve altın fiyatları hakkında konuşan Memiş, özellikle mevcut dönemde kâra geçirecek yatırım araçlarına dikkat çekti. Memiş, TL sahipleri için "Uygun zemin oluştu" diyerek yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

gecen-hafta-hangi-yatirim-araci-ne-kadar-kazandirdi-5tab.jpg

Ayrıca, dolar ve euro ile ticaret yapan ithalatçı ve ihracatçılara yönelik de uyarılarda bulundu. Hafta boyunca piyasaların yoğun bir veri akışına maruz kaldığını belirten Memiş, borsada sert düşüşler, Euroda gerileme ve altın ile kripto paralardaki yatay seyrin dikkat çektiğini ifade etti.

Ayrıca Memiş, Amerika’da açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ise piyasalarda önemli bir etki yaratmadığını belirtti.

Memiş, "Uluslararası piyasalarda dolar endeksi 102 seviyesinin üzerine yükseldiği için hem içeride hem dışarıda dolar bu haftanın en güçlü enstrümanı oldu ve değer kazandı. Dolar karşısındaki en fazla değer kaybeden para birimi euro oldu.” dedi.

yatirim-araclari-1980999.jpg

Hafta sonları genellikle piyasaları etkileyen önemli haber akışlarının geldiğini belirten Memiş, “TL sahiplerine bu haftanın özelinde euronun daha çok ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Bana sorsalar "Elimde TL var ne alırdım" diye, euro derdim. Nitekim euro dolar kalitesindeki değer kayıpları devam ediyor ve benim nazarımda bu haftanın alınabilecek veya kendimizi koruyabilecek en güçlü enstrümanın euro.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.