Eliyle ayıyı beslerken canından oluyordu

Eliyle ayıyı beslerken canından oluyordu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda son zamanlarda sıklaşan ayı saldırıları bir sosyal medya fenomeninin canını tehlikeye attı.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda son zamanlarda sıklaşan ayı saldırıları bir sosyal medya fenomeninin canını tehlikeye attı. Doğal güzelliğiyle ziyaretçileri cezbeden Nemrut Kalderası, son günlerde ayılara yiyecek veren ve onları elle beslemeye çalışan ziyaretçilerin maruz kaldığı saldırılarla gündeme gelmeye başladı.

Daha önce araçlara ve motosiklete saldıran ayılar, bu sefer de bir sosyal medya fenomenini hedef aldı. Tanıtım amaçlı videolar çekmek için Nemrut Kalderasını ziyaret eden Servet Doğan, sık sık sosyal medyada sevimli hallerini gördüğü ayıları canlı olarak görünce kendi eliyle beslemek istedi. Araç içerisinden ayıya ekmek veren Doğan, ikinci ekmeği uzatmak istediği sırada ayının saldırısına uğradı. Ayının saldırmak için hamle yaptığını gören Doğan, hızlı bir hareketle saldırıdan kıl payı kurtuldu.

Bu olay, Nemrut Kalderası'nı ziyaret eden turistlerin dikkatli olması ve ayılara yiyecek vermemesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer de bölgeye uyarı levhaları yerleştirilmesi ve turistlerin bilgilendirilmesi için çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.