Mutfakta yemek hazırlarken, doğradığınız sebzeler zaman zaman ellerinizde istenmeyen kokulara neden olabilir.
Bu durumda, kokuyu gidermek için pek çok kişi hemen ellerini sabunla yıkamaya yöneliyor.
Ancak, bazı kokular sabuna rağmen kolayca geçmeyebilir. Bu gibi durumlarda, elinizi sabun yerine metal bir kaşıkla yıkamanız kokuyu tamamen ortadan kaldırmaya katkı sağlayabilir.
Özellikle sarımsak gibi keskin kokuların elde bıraktığı kokular sinir bozucu olabilir.
Bu nedenle, sarımsak doğradıktan sonra metal kaşıkla ellerinizi yıkamak, kokunun kalıcı olmasını engelleme de fayda sağlayabilir.
Metal kaşıkla elleri yıkamanın, sarımsak kokusundan kurtulmada oldukça etkili bir yöntem olduğu çoğu kişi tarafından bilinmekte.
Metal kaşıkla yıkama yöntemi, kokunun parmaklara sinmesini engelleyerek, ellerin daha temiz ve ferah kalmasını sağlıyor.
Ayrıca, metalin koku moleküllerini hapsetme özelliği sayesinde, kokunun hızla yok olmasına yardımcı oluyor.
Metal kaşığı sabun gibi kullanarak, sabunla ovar gibi yapıp ellerinizi yıkayarak sizde ellerinize yerleşen sarımsak kokusundan kısa sürede kurtulacak ve bir daha sabun kullanmayacaksınız.