Emekli ikramiyesiyle ilgili merak edilenler

Emekli ikramiyesiyle ilgili merak edilenler

SGK’dan emeklilere verilen bayram ikramiyesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.  

Emekli ikramiyesiyle ilgili merak edilenler

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, emeklilere bayram ikramiyesi olarak 2018 yılında 20 milyar 879 milyon, 2019’da 21 milyar 542 milyon, 2020’de 22 milyar, 2021 yılında da 24 milyar 688 milyon lira olmak üzere toplam 89 milyar 109 milyon lira ödeme yapıldı. Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda 12 milyon 671 bin, Kurban Bayramı’nda ise 12 milyon 719 bin dosya üzerinden emekli aylığı veya dul / yetim aylığı almakta olanlara ikramiye ödendi.

Henüz emekli olmayıp 30 Nisan 2022 tarihine kadar emeklilik dilekçesi verenlerin aylığı 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere bağlanacağı için, bu ayın sonuna kadar dilekçe verenler de bayram ikramiyelerini ilk aylıkları ile birlikte alacaklar.

SANDIK EMEKLİLERİNİN İKRAMİYESİ HAZİNEDEN KARŞILANACAK MI?

Bankalar ve sigorta şirketlerine ait özel sandıklardan emekli aylığı almakta olanların bayram ikramiyeleri farklı uygulamaya tabi bulunuyor. Kanun sadece SGK’dan aylık alanlara ikramiye ödenmesini düzenliyor. SGK’nın yaptığı ikramiye ödemeleri Hazineden karşılanıyor. Özel sandıklardan aylık alanların sayısı 96 bin kişiye ulaşıyor.

Sandıklardan bazıları başından beri kendi kaynakları ile bayram ikramiyesi ödüyor. Bazıları ise açılan davaların sandık aleyhine sonuçlanması nedeniyle geçmiş yıllara ait ikramiyeleri faiziyle ödemek zorunda kaldı. Ancak hala ikramiye alamayan özel sandık emeklileri bulunuyor. Sandıkların, bayram ikramiyesi ödemesinin Hazineden karşılanması yönündeki talepleri de karşılık bulmadı. Özel sandık emeklilerinin ikramiyelerinin de hazineden karşılanması gerekir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.