Emekli maaşlarına yüzde 20 zam mı yapılacak? İletişim Başkanlığı gerçeği açıkladı

Emekli maaşlarına yüzde 20 zam mı yapılacak? İletişim Başkanlığı gerçeği açıkladı

Yılbaşında emekli ve çalışanlara en fazla yüzde 20 zam yapılacağına dair çıkan iddialara İletişim Başkanlığı cevap verdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın organlarında ve sosyal medyada yayımlanan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın Londra'da yabancı yatırımcılara yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam yapılacağına dair açıklama yaptığı" iddialarının asılsız olduğunu X hesabından duyurdu.

Konuya ilişkin merkezden yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan, Londra'da görüştüğü yabancı yatırımcılara 'yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını' söyledi" yönündeki haberlerin doğru olmadığı belirtildi.

iletisim-baskanligi-25-katli-binaya-sigamadi-969372-5.webp

Söz konusu açıklamada, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'a Londra'daki toplantıda bu konuda herhangi bir soru yöneltilmediği ve böyle bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı, yapılan toplantıda çalışan ve emeklilerin zam oranı hakkında herhangi bir bilgi verilmediği söylenirken ayrıca merkez, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

asdadsasdasdad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.