Emeklilere yüzde 30 indirimli satılacak! Bakanlık ile protokol imzalandı

Emeklilere yüzde 30 indirimli satılacak! Bakanlık ile protokol imzalandı

Maaşları 12 bin 500 TL olan ve yaşam sıkıntısı çeken emekliler için Çalışma ve Sosyal Bakanlığı tarafından önemli kararlar alındı. Alınan yeni karara göre, bu emekliler artık tamamen bu hizmetlerden tamamen ücretsiz yararlanılacak.

Yüksek enflasyon vatandaşın belini bükerken, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükselmesi milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı. Emekliler asgari ücretin altında olan emekli maaşının yükselmesi için çağrıda bulunuyor.

40645.jpg

EMEKLİLERE RESMEN ARTIK ÜCRETSİZ

Bakanlık, emekliler için önemli bir adım daha atarak bazı hizmetleri ücretsiz hale getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, X kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Emeklilerimize yeni bir müjde!" diyerek, aldıkları yeni kararı duyurdu. Bu karara göre, emekliler halk plajlarında şezlong ve şemsiye için ücret ödemeyecek.

662648.jpg

Turizm Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

"Emekliler Yılı kapsamında, halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişlerin ücretsiz olduğu halk plajlarımızda, artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sağlanacak."

bodrumda-sezlong-fiyatlari-dudak-ucuklatti.webp

NE OLMUŞTU

SİNEMADA DA YÜZDE OTUZ İNDİRİM SAĞLANMIŞTI

Daha önce de geçtiğimiz günlerde benzer bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ile imzaladığı protokolle, emeklilere sinema biletlerinde yüzde 30 indirim yapılmasını sağlamıştı.

129-sinema-63db71544fdd8.jpg

Bu anlaşma sayesinde emekliler, sinema biletlerini yüzde 30 indirimli olarak alabilme hakkına kavuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.