Emeklilerin çarşı pazar alışkanlıkları değişti: Eskiden kilo kilo alınırdı şimdilerde taneyle…

Emeklilerin çarşı pazar alışkanlıkları değişti: Eskiden kilo kilo alınırdı şimdilerde taneyle…

Vatandaşlar pazara gittiklerinde eskiden kiloyla aldıkları ürünleri artık tane ve gram üzerinden alıyor. Pazarcılar durumdan şikayetçi ancak şartlar bunu gerektiriyor.

Emekli ve dar gelirliler limonu taneyle, havuç, salatalık, domatesi ise gramla alıyor. Balıkesir pazarında esnaf ve vatandaşlarla görüşen İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, konuyla ilgili araştırma ve açıklamalarda bulundu.

t25-210320205c0fa797.webp

“SEFALET DERİN”

Emekli ve dar gelirliler, temel gıda maddelerini taneyle ya da gramla almak zorunda kalıyor. Balıkesir pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Emekliler akşam 18.00’den sonra gelip yere atılan çürük meyve sebzeleri topluyor. Ey AKP, duy bunları; sefalet derin” ifadelerini kullandı.

08taneylepazarjpg-cpfgw7wqf0infrc-4htfvw.jpg

GRAMLA ALIYORLAR

Pazarcı esnafı, vatandaşların alım gücünün düştüğünü vurgulayarak, “Eskiden kilo ile alırlardı, şimdi yarım kiloya, en son da gramla alıyorlar. Hatta 250 gram havuç alan bile var. Limonu ise tane ile istiyorlar” dedi.

a686de0998d9dd03813c17978f95395a.jpg

Çömez ayrıca, şehirdeki kahvehaneleri de ziyaret etti ve burada bir çalışan, çaya son iki ay içerisinde 2 kere zam geldiğini ve artışın yüzde 52’yi bulduğunu ifade etti. Şeker zammını ise takip dahi edemediklerini vurgulayan çalışan, “Su, elektrik ve doğalgaz fiyatları da yükseldi, kiralar arttı. Kahveye gelenler, gazete okuyup çay bile içmeden gidiyor," şeklinde konuştu.

MÜŞTERİLER SARIMSAK PAHALI DİYOR

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ise bir pazarcı, alım gücü düşen vatandaşların sarımsağı kilo yerine tane ile aldığını belirtti.

964jpg-g0w4lsixzuq11itchhz1gg-001.jpg

Sarımsağın fiyatının 80 ile 200 lira arasında değiştiğini ifade eden pazarcı, "Müşteriler 'pahalı' diyerek yalnızca iki kelle alıyorlar," dedi. Çömez, AK Parti iktidarına da seslenerek, "Meydanlara çıkamıyorsunuz; dünyadan haberiniz yok. Sandık milletin önüne geldiğinde neye uğradığınızı şaşıracaksınız," şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.