Emeklilerin meclise verdiği dilekçeler ortaya çıktı: Cumhuriyet altını istediler!

Emeklilerin meclise verdiği dilekçeler ortaya çıktı: Cumhuriyet altını  istediler!

Türk vatandaşlarının kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonuna yaptıkları ilginç başvurular dikkat çekti.

TBMM Dilekçe Komisyonu'na gönderilen dilekçelerde yer alan öneri ve talepleri karara bağlarlarken, söz konusu gönderiler de yer alan ilginç istek ve talepler gündem oldu. Vatandaşlardan bazıları uzun evliliklere maaş bağlanmasını talep ederken, bazıları site aidatlarından havuz ücretlerinin düşürülmesini istedi. Öte yandan gelen talepler arasında en düşük emekli maaşı ile engelli aylıkların bir Cumhuriyet altını düzeyine çıkarılmasına yönelik taleplerde bulunuyor.

EVLİLİĞE MAAŞ TALEBİ


Bir vatandaş eşinden boşanan veya eşi vefat eden kadınların babalarının maaşlarını alabilmesi imkanının kaldırılması ve evliliğini uzun süre yürüten kadınlara maaş bağlanması için komisyona dilekçe verdi. öte yandan Van’dan gelen bir başvuruda ise trafikte dönüşlerde veya şerit değiştirmelerde sinyal lambası kullanmayan sürücülere uygulanan idari para cezasına yönelik ilaveten sürücülerin sürücü belgelerinde alınması gerektiği söylenerek kanuni düzenleme talep edildi.

300852-001.jpg

Komisyona başvurular arasında oyun konsollarının gümrük vergilerğinden muaf tutulması akraba evliliklerinin engellenmesi denizcilik bakanlığı kurulması 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat hakkının kaldırılması gibi başvurular yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.