Limon kabuğu, diş etlerinin daha güçlü olmasını sağlayan limon kabuğu, bağırsakların güçlenmesine ve karaciğer yağlanmalarının önüne geçmektedir.
İşte limon kabuğunun şaşırtıcı faydaları
KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR
Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.
HÜCRE HASARINDAN KORUR
İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor. Ayrıca limon kabuğu antioksidan özellik gösteren yüksek C vitamini kapasitesi sayesinde DNA hasarını önlüyor.
DİŞ ETİ PROBLEMLERİNDEN KORUR
Limon kabuğu, C vitamini eksikliğine bağlı olarak gelişen bir tür kanamalı diş eti hastalığı olarak bilinen skorbüt hastalığının oluşumunu engelliyor. Limonda ve kabuğunda bulunan C vitamini sayesinde skorbüt oluşmasını engelliyor.
KARACİĞER YAĞLANMASINI AZALTIR
Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) sayesinde total kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor.
TEMİZLİKTE MUCİZEVİ ETKİ
Limon kabuğu, ev temizliğinde de kullanışlıdır. Mutfak tezgahlarından lavabolara kadar birçok yüzeyde etkili bir temizleyici olarak görev yapar. Ayrıca, kapalı alanlardaki hoş olmayan kokulardan şikayet ediyorsanız, limon kabuklarını parçalayarak dolaplarınıza yerleştirebilirsiniz.
LİMON KABUĞU ÇAYININ YAPIMI VE FAYDALARI
Limon kabuğundan çay yapmak, vücuda pek çok fayda sağlayabilir.
İşte limon kabuğu çayının yapılışı ve sağladığı faydalar:
ÇAYIN HAZIRLANIŞI
Limon kabuğu çayı oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir. İki limonun kabuğunu soyup bir litre su ile kaynatın. Kabuklar kaynar suya eklenir ve kısık ateşte 20 dakika boyunca kaynatmaya devam edilir. Hazırlanan karışım süzüldükten sonra 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Ardından, ışıksız bir ortamda bir süre bekletilir.
FAYDALARI
Limon kabuğu çayı, vücudu pek çok şekilde olumlu etkileyebilir. C vitamini bakımından zengin olan limon kabuğu çayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Ancak, ekşi bir tat alıyorsanız içine biraz bal ekleyebilirsiniz.