En zeki çocuklar o ayda doğuyor: Araştırmalar şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarttı!

En zeki çocuklar o ayda doğuyor: Araştırmalar şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarttı!

1 milyon öğrencinin verileri baz alınarak gerçekleştirilen bir çalışmada en zeki çocukların hangi ayda doğdukları belirlendi.

Anne ve babalar muhakkak sahip oldukları çocukların diğerlerinden daha gelişmiş yeteneklere sahip olduğunu düşünürler. Zihinsel ve fiziksel gelişimlerini olumlu yönde etkileyebilecek her aktiviteyi değerlendirmek isterler. Bu kapsamda astroloji haritalarını bile dikkate alan ebeveynler bulunuyor.
Doğduğunuz ay sebebiyle burcunuzun kişiliğiniz üzerinde etki edebileceği astrologlar tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. Doğduğunuz ay itibari ile yıldızların konumu ve gezegenlerin yerleşiminin karakteristik yapınız üzerinde etkili olabiliyor.

bebis.png

Peki çocuğunuzu doğurduğunuza çocuğunuzun zeka kapasitesini etkileyebiliyor mu? Bu kapsamda 1 milyon öğrencinin verileri baz alınarak gerçekleştirilen bir çalışmada en zeki çocukların hangi ayda doğdukları belirlendi.


6 ay ila 15 yaş arasındaki çocukların ABD’deki okul performansları da dikkate alınarak gerçekleştirilen çalışmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.


EN ZEKİ ÇOCUKLAR BU AYDA DOĞUYOR


Eylül ayında dünyaya gelen çocukların ders performanslarının diğer aylara oranla belirgin bir şekilde daha yüksek başka bir değişle daha verimli olduğu tespit edildi. Eylül ayında doğan çocuklar ortaokul ve liselerde en başarılı olmalarının yanında üniversitelerde de yüksek derecelere sahip olabiliyor.
Yapılan araştırmanın ortaya koyduğu tek çarpıcı sonuç bu değil araştırmaya göre; başarısız olma oranı daha yüksek olan çocuklarsa ağustos ayında doğuyor.

AÇIKLAMA YAPILDI


ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu yapılan bu çalışmaya yönelik bir açıklama yayınladı.


ABD'de çocukların 6 yaşında okula başladığı ve bu nedenle araştırmanın 6 yaş itibarıyla yapıldığına dikkat çeken kurum, Eylül ayı ile Aralık ayı arasında doğan çocukların, yaz aylarında doğan çocuklara göre daha büyük yaşlarda okula başlamasına dikkat çekerek, ilerleyen yaş nedeniyle zeka seviyenin arttığını öne sürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.