Enginarı böyle pişirince daha lezzetli oluyor: Bu tarif trend oldu

Enginarı böyle pişirince daha lezzetli  oluyor: Bu tarif trend oldu

YouTube platformunda yemek kanalları arasında oldukça popüler videolar arasında yer alıyor.

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olarak ön plana çıkan enginar, antioksidan açısından zengin olarak biliniyor aynı zamanda karaciğer sağlığına faydaları sebebiyle uzmanlar tarafından tüketilmesi sık sık önerilen besinler arasında yer alıyor yapılan araştırmalar engin kolestrol seviyesi üzerindeki iyileştirici etkisini kanıtladı.

Türk mutfağında enginarın bir çok tüketilmesi çeşidi var ancak son dönemlerde en çok popüler olanı enginarı bu şekilde tüketmek..

Son dönemlerde enginarlı pilav tarifi ve özellikle YouTube platformunda yemek kanalları arasında oldukça popüler videolar arasında yer alıyor.

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

1 adet enginar (taze veya konserve)

1 su bardağı dondurulmuş bezelye

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

2 su bardağı sebze veya tavuk suyu (veya sıcak su)

Tuz

Karabiber

Yarım limon suyu

Taze dereotu (ince kıyılmış)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.