Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olarak ön plana çıkan enginar, antioksidan açısından zengin olarak biliniyor aynı zamanda karaciğer sağlığına faydaları sebebiyle uzmanlar tarafından tüketilmesi sık sık önerilen besinler arasında yer alıyor yapılan araştırmalar engin kolestrol seviyesi üzerindeki iyileştirici etkisini kanıtladı.
Türk mutfağında enginarın bir çok tüketilmesi çeşidi var ancak son dönemlerde en çok popüler olanı enginarı bu şekilde tüketmek..
Son dönemlerde enginarlı pilav tarifi ve özellikle YouTube platformunda yemek kanalları arasında oldukça popüler videolar arasında yer alıyor.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 adet enginar (taze veya konserve)
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
2 su bardağı sebze veya tavuk suyu (veya sıcak su)
Tuz
Karabiber
Yarım limon suyu
Taze dereotu (ince kıyılmış)