Erkekler kara kara düşünecek 'Ölümler yüzde 93 artacak'

Erkekler kara kara düşünecek 'Ölümler yüzde 93 artacak'

Erkeklerle ilgili yapılan araştırmada gerçek ortaya çıktı. O tarihe kadar ölümler yüzde 93 artacak.

Amerikan Kanser Derneği'nin "Kanser" adlı bilimsel dergisinde yayımlanan yeni bir çalışma, 2022'den 2050'ye kadar erkeklerdeki kanser vakalarının yüzde 84 ve kansere bağlı ölümlerin ise yüzde 93 oranında artacağını ortaya koydu.

Araştırmalar, erkeklerin kadınlara kıyasla kansere yakalanma riskinin yüzde 43 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu farkın, erkeklerin kansere yol açabilecek risk faktörlerine daha fazla maruz kalmalarından kaynaklandığı belirtiliyor.

kanser.jpg

Erkeklerin genellikle daha fazla sigara ve alkol tükettiği, iş yerlerinde ise kanserojen maddelere daha sık maruz kaldığı vurgulanıyor. Ayrıca, erkeklerin kanserin erken teşhisi ve tanısına yönelik tedbirlere kadınlardan daha az dikkat ettiği ifade ediliyor.

AKCİĞER KANSERİ EN SIK GÖRÜLEN KANSER OLACAK

2050 yılında en sık görülen kanser türünün yine akciğer kanseri olacağı belirtiliyor. Uzmanlar, sigara içmeyenlerin kanser riskinin sigara içenlere kıyasla çok daha düşük olduğunu vurguluyor. Kansere karşı mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çeken uzmanlar, özellikle ileri yaşlardaki erkeklere düzenli kanser test ve taramalarını ihmal etmemeleri çağrısında bulunuyor.

unnamed.jpg

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bu yıl yayımladığı bir diğer araştırmaya göre, 2050 yılına kadar dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 77 oranında artacağı tahmin ediliyor. DSÖ, bu artışın nedenleri arasında nüfusun yaşlanması, hava kirliliği, tütün ve alkol kullanımı ile obeziteyi gösteriyor.

kanser-turleri-nelerdir-buyuk-anadolu-hastanesi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.