Eşek derisi ticaretini yasakladı

Eşek derisi ticaretini yasakladı

Eşek derisi ticareti Afrika kıtasında yasaklandı

Afrika Birliği liderleri, Etiyopya'da gerçekleştirilen zirve sırasında bir araya geldiler ve alınan kararla eşek derisi ticaretine yasak getirilmesine karar verdiler. Özellikle Çin'in eşek derilerinden elde edilen jelatine olan talebi, dünya eşek popülasyonunun büyük bir kısmını barındıran Afrika'da büyük tepkilere yol açtı.

Bu kararın ardından, İngiltere merkezli eşekleri koruma derneği "The Donkey Sanctuary" tarafından yapılan açıklamada, 33 milyonluk eşek popülasyonunun ve eşeklerle çalışarak geçimini sağlayan binlerce yerel topluluğun korunacağı belirtildi.

Afrika'da eşekler, taşımacılık ve ulaşım gibi alanlarda yaygın olarak kullanılıyor. Ancak Çin'in eşek derisinden elde edilen "ejiao" adı verilen jelatine olan talebi, eşek popülasyonunun azalmasına neden olmuştu.

Çin'de özellikle tıp alanında kullanılan "ejiao" ürünlerine olan talebin artmasıyla birlikte her yıl 4 milyon eşeğin kesildiği biliniyor. Bu durum, Afrika'daki eşek popülasyonunun gerilemesinde önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, alınan bu kararın Afrika'daki eşek popülasyonunu ve yerel toplulukları korumak adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.