Esenyurt'ta patlama: 1 yaralı

Esenyurt'ta patlama: 1 yaralı

Esenyurt'ta bir binanın çatı katına inşaat malzemesi taşıyan vinç, yüksek gerilim hattına çarparak yer altındaki elektrik hattında patlamaya neden oldu.

Esenyurt'ta bir binanın çatı katına inşaat malzemesi taşıyan vinç, yüksek gerilim hattına çarparak yer altındaki elektrik hattında patlamaya neden oldu. Patlamada vinç operatörü yaralanırken, çevredeki bazı binalarda da hasar meydana geldi. Olay, Mehterçeşme Mahallesi Hacı Bayramı Veli Caddesi'nde 13.30 sıralarında meydana geldi.

Alınan bilgilere göre, 4 katlı bir binada tadilat çalışmaları nedeniyle vinç ile çatıya malzeme taşınırken, vincin bina üzerinden geçen yüksek gerilim hattına çarpması sonucu yer altındaki elektrik hattında patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan bazı binaların elektrik panolarında patlama meydana gelirken, bir mağazanın tentesi de kırıldı.

Patlama esnasında vinçte bulunan operatör yaralandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Çevrede bulunan Mahmut Gürbüz, patlamanın "bomba gibi bir etki" yarattığını ve yer altından alevlerin çıktığını söyledi. Gürbüz, vatandaşların panikleyerek kaçtığını da ekledi.

İş yerinde hasar meydana gelen Ali Han ise binalarının elektriklerinin kesildiğini ve panolarının patlayarak yandığını ifade etti. Han, caddenin sol tarafındaki binaların zarar gördüğünü ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediğini söyledi.

Olayın ardından polis ekipleri inceleme başlattı.

aw203284-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.