Eşinden gizli kredi çekenlere yandı! Yargıtay son noktayı koydu

Eşinden gizli kredi çekenlere yandı! Yargıtay son noktayı koydu

Yargıtay eşinden gizli kredi çeken eş hakkında emsal karara imza attı.

Adana'da yaşanan bir boşanma davasında, eşinin izinsiz kredi çekmesi nedeniyle mağdur olan kadına Yargıtay'dan sevindirici bir haber geldi. Yargıtay, erkeğin bu eylemini kadının kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirerek, kocasının manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Adana'da yaşayan Gülenay L. ve Kutay L. arasında açılan boşanma davasında, Gülenay L. eşinin evlilik sürecinde kendisinden habersiz kredi çekip borca girdiğini ve bu durumdan habersiz olduğunu belirtti. Gülenay L., bu sebeple manevi tazminat talep etti.

yargitay-in-karari-akp-de-kafa-karistirdi.webp

Adana Bölge Adliyesi 2. Hukuk Dairesi manevi tazminat talebini reddetti ve dava Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, önemli bir içtihat niteliğinde bir karar aldı. Türk Medeni Kanunu'na göre, boşanmaya yol açan olaylarda kişilik hakları saldırıya uğrayan taraf, kusurlu kişiden manevi tazminat talep edebilir.

TAMAMEN KUSURLU BULUNDU

Kararda, eşinden habersiz kredi çekerek borçlanan ve bu sebeple icra takibi başlatılan, hatta eve haciz gelmesine neden olan kocanın tamamen kusurlu olduğu vurgulandı.

Yargıtay, kocanın bu davranışlarının kadının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu belirterek, manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Bu karar, evlilik birliğinde eşlerin birbirlerine karşı olan sorumluluklarını ve haklarını daha belirgin bir şekilde ortaya koyuyor.

Ayrıca, kadınların ekonomik şiddet durumunda yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanabilmesine olanak sağlıyor. Yargıtay'ın verdiği bu karar, benzer davalarda emsal teşkil edecek nitelikte.

thumbs-b-c-46227c5702f95fc2864649c679b145bf.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.