Ev sahibi olanlar ve ev alacaklar dikkat: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Ev sahibi olanlar ve ev alacaklar dikkat: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Hisseli tapu sahiplerine tapuda ön alım hakkına ilişkin süre tanındığı iddialarına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

Kübra ÇELEBİ / KAMU SON HABER

Tüm tapu sahiplerini ve ev almayı düşünenleri ilgilendiren bir iddia gündeme gelmişti. İddiaya göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), hisseli tapu sahiplerine ön alım hakkı için 90 gün süre tanındığını duyurmuştu. 

Konuyla ilgili "Tapu sahipleri dikkat, 90 gün süre tanınmıştı, 48 gün kaldı. Yapılmazsa hakkınızı kaybedeceksiniz." şeklindeki haberlere Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından bir açıklama geldi.

TKGM, "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü''nde yer alan tapu kayıtlarına ilişkin çalışma başlatıldı. Ön alım hakkı sahibi paydaşlara, gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi durumunda ön alım davasının açılması gerekir. Ön alım davası (şufa) 3 ay içerisinde açılmalı" şeklindeki iddiaların doğru olmadığı belirterek bir hatırlatma yapıldı. Hatırlatmada, Türk Medeni Kanunu''nda düzenlenen, paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması halinde, diğer paydaşlara tanınan bir hak olduğu söylendi.

TKGM, bu gibi durumlar haricinde bu hakkı tesis etme veya süre devreye koyma gibi bir yetkisinin bulunmadığını açıkladı. Doğru bilgiye ulaşılması için kurumla iletişime geçilmesi gerektiğini belirten TKGM, "Kurumumuzla ilgili haber yapılırken, konunun asıl muhatabı olan Genel Müdürlüğümüzün bilgisine başvurulması, halka doğru bilginin ulaşması açısından çok büyük önem arz etmektedir" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.