Ev sahiplerine 15 gün süre verilecek. Artık zorunlu olacak

Ev sahiplerine 15 gün süre verilecek. Artık zorunlu olacak

Ev sahipleri, otel fiyatlarını yüksek bulan tatilcilerin ilgisini çeken günlük ev kiralama uygulamalarıyla ilgili önemli bir uyarı geldi.

Son yıllarda otel yerine günlük kiralık evleri tercih eden tatilciler, özellikle yüksek sezonlarda konforlu ve uygun fiyatlı konaklama arayışına girdi. Bu durum, Antalya gibi turistik bölgelerde günlük kiralama yapılan ev sayısının artmasına neden oldu. Ancak, ev sahiplerinin bu hizmeti sunabilmesi için yasal izin alması gerektiği belirtiliyor.

1522254690786-2.jpgAntalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınması gerektiğini vurguladı.

İzin belgesi olmadan yapılan günlük kiralamalar için her bir konut başına 100 bin TL idari para cezası uygulanacak. İzin belgesi almak için 15 gün süre verilecek. Süre sonunda izin belgesi alınmazsa, ceza 500 bin TL'ye kadar çıkabilir ve tekrar 15 gün süre tanınabilir.

3-pkhd-cover.jpgCEZA RİSKLERİ VE İLGİLİ KURALLAR

Ev sahiplerinin, izinsiz olarak günlük veya haftalık kiralama yapmaları durumunda, her bir sözleşme için 100 bin TL ceza ödenecek. Ayrıca, aynı konutu bir yıl içinde 4 defadan fazla kiraya verenler hakkında 1 milyon TL ceza uygulanacak. Bu cezalar, hem izin belgesi almadan kiralama yapanlar hem de izin belgesi olmayan konutların kiralanmasına aracılık edenler için geçerlidir.

her-5-konuttan-birisi-bu-ilimizde-satildi-0e5de8d8.jpgEv sahiplerinin, yasal düzenlemelere uyum sağlamaları, cezai yaptırımlardan kaçınmaları ve izin belgelerini temin etmeleri önemle tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.