Simit özellikle kalabalık sofralarda aranan, yapımı yıllara dayanan Türk mutfağı lezzetlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Doyurucuk sağlaması ve farklı mekanlarda pratik bir şekilde tüketilebiliyor oluşu bu besini vazgeçilmez kılan detaylardan birkaçı..
LEZZETİN SIRRI NE?
Lezzetli bir simit elde edebilmek için öncelikle hamurun kıvamını tutturmak önem arz ediyor. Hamurun iyi dinlenmesi simidin daha kıtır olması ve eşit pişmesini kolaylaştırıyor. Ana harcı olan pekmezin doğal yapılmış olması, fabrikasyon bir ürünün tercih edilmemesi de yine önemli bir etken olarak ustaların söylemlerinde yer alıyor.Öte yandan hamuru üşenmeden yaklaşık 15 dakika yoğurmak gerekiyor.
Malzemeler
1 kg un
2.5 su bardağı su
¼ yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
50 gr pekmez
½ çay bardağı su
Kavrulmuş susam