Evde gronola yapmak bu tarifle mümkün: Paranız cebinizde kalsın!

Evde gronola yapmak bu tarifle mümkün: Paranız cebinizde kalsın!

Sabah kahvaltısında da tüketebileceğiniz bu besinleri evde yaparak hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı hale getirmek mümkün

Spor yaparken veya diyetleriniz de bir tatlı öğünü olarak da tüketebileceğiniz kron olarak son dönemde oldukça popüler bir besin haline geldi. Sabah kahvaltısında da tüketebileceğiniz bu besinleri evde yaparak hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı hale getirmek mümkün. Öte yandan çocuklar için de sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olarak beslenmelerinde yer verebileceğiniz bir besin.

MALZEMELER

1,5 su bardağı yulaf ezmesi bal ya da akçe ağaç şurubu kullanarak tatlandırabilirsiniz. Kuru meyvelerden sevdiğiniz meyvelere göre gonelarınızı çeşitlendirsiniz. Ayrıca beli‘in değeri sebebiyle kabak çekirdeği tercih etmekte daha sağlıklı olacaktır. yine isteğe bağlı olarak içerisine Hindistan cevizi rendesi badem veya fındık ekleyebilirsiniz bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı vanilya özü ya da tarçın ekleyebilirsiniz.

Malzemeleri isteğinize göre ayarladıktan sonra fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yağlayabilir ya da yağlı kağıt kullanabilirsiniz bir karıştırma kabında bütün malzemeleri isteğinize bağlı oranda karıştırdıktan ve bir araya getirdikten sonra başka bir kapta bal ve akçe ağaç şurubunu tuzu ve isteğe bağlı olarak vanilya ya da tarçını karıştırın.

Fırında 20 25 dakika kadar kenarları altın rengi oluncaya kadar pişirin. Soguduktan sonra bıçak yardımıyla kareli şeklinde kesebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.