İHA''nın haberine göre; Bursa''da yeni bir daire satın alan vatandaş, kiracıdan daireyi boşaltmasını istedi. Kiracının daireyi boşaltmaması üzerine ev sahibi Asliye Hukuk Mahkemesi''ne dava açtı. Dava sonunda mahkeme, kiracının tahliyesine hükmetti. Mahkeme kararı kesinleşmesine rağmen kiracı, evi boşaltmamakta direndi.
ASLİYE CEZA MAHKEMESİ''NE DAVA AÇTI
Bu kez davacı ev sahibi, Asliye Ceza Mahkemesi''nin yolunu tutarak kiracı hakkında Türk Ceza Kanunu''nun 154''üncü maddesinde düzenlenen ''Hakkı olmayan yere tecavüz etme'' iddiasıyla dava açtı. Yerel mahkeme, kiracı hakkında beraat kararı verdi.
YARGITAY''A BAŞVURDU
Yıllardır mağduriyetinin sürdüğünü belirten davacı ev sahibi, beraat kararını Yargıtay''a taşıdı. Yargıtay 8. Ceza Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Kiracı hakkında verilen beraat kararını bozdu. Yargıtay''ın verdiği kararda şöyle denildi;
"Davanın ev sahibi lehine sonuçlanmasına rağmen sanığın işgaline devam ederek hakkı olmayan yere tecavüz suçunu işlediği vurgulandı. Kararda şu ifadelere yer verildi: "Katılanın suça konu sanığın oturmuş olduğu taşınmazı satın alıp, taşınmazı tahliye etmesi için sanık aleyhine müdahalenin meni davası açtığı, davanın katılan lehine sonuçlanıp kesinleşmesine rağmen, sanığın taşınmazı işgale devam ettiği belirlenmiştir. Mahkemece ''taraflar arasında hukuki ihtilaf bulunduğu'' gerekçesine dayanılmış ise de dava dosyası çerçevesinde taraflar arasında herhangi bir hukuki ilişkinin bulunduğuna dair bir delil yer almamaktadır. Bu itibarla, sanığın katılanın taşınmazını işgalinin bir hakka dayanmadığı anlaşılmakla yerinde olmayan gerekçeyle kurulan beraat hükmü hukuka aykırıdır."