Evinde elektrikli ocağı olanlar dikkat ‘Yüzlerce yangın ihbarı geldi’ Acil olarak geri toplatılıyor

Evinde elektrikli ocağı olanlar dikkat ‘Yüzlerce yangın ihbarı geldi’ Acil olarak geri toplatılıyor

Evinde elektrikli ocağı bulunanlar bir kez daha düşünecek. Hata nedeniyle yüzlerce yangın ihbarı geldi.

Samsung Electronics America Inc., ABD'deki kullanıcıları için önemli bir geri çağırma duyurusu yaptı. Şirket, elektrikli ocak modellerinde yangın riski taşıyan öne monte edilmiş düğmelerin bulunmasından dolayı bir milyondan fazla ürünün geri çağrılacağını açıkladı.

Geri çağırma kararı, ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu (CPSC) tarafından yapılan bir inceleme sonucunda alındı ve gönüllü olarak gerçekleştiriliyor.

mcim01800095-cb-hob-content-16-l-1600x1223.webp

Samsung, geri çağırmanın nedenini, "Ön tarafta bulunan düğmelere sahip belirli sürgülü elektrikli ocak modellerinde, ocak üzerinde yanıcı materyaller bırakıldığında, kazara temas sonucu yangın tehlikesi oluşturabilecek bir risk bulunuyor" şeklinde açıkladı. Şirket, 2013 ile 2024 yılları arasında ABD'de satılan belirli ocak modelleri için ücretsiz topuz kilitleri veya kapakları sunarak çözüm getireceğini belirtti.

evinizde-samsung-elektrikli-ocaginiz-varsa-dikkat-yuzlerce-yangin-ihbari-geldi-17232963958760-2.jpg

YÜZLERCE YANGIN MEYDANA GELDİ

Bu geri çağırma, 2013 yılından bu yana insan veya evcil hayvanlar tarafından istem dışı aktivasyonla ilgili 300'ün üzerinde rapor alındığını ve geri çağrılan ocakların yaklaşık 250 yangına yol açtığını ortaya koyuyor.

CPSC'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre, bu yangınlar sonucunda 18 olayda büyük çaplı maddi hasar meydana gelirken, yaklaşık 40 yaralanma rapor edilmiş, bunlardan sekizi tıbbi müdahale gerektirmiş ve yedi yangın evcil hayvan ölümlerine yol açtığı kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.