Eylem Tok davasında flaş karar! İade ediliyor

Eylem Tok davasında flaş karar! İade ediliyor

Türkiye'de meydana gelen ölümlü trafik kazası sonrası oğlu Timur Cihantimur ile birlikte ABD'ye kaçan Eylem Tok'un iadesi için başlatılan süreç sonuçlandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yakalanan Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi kararı çıktı. Türkiye'de meydana gelen ölümlü trafik kazası sonrası oğlu Timur Cihantimur ile birlikte ABD'ye kaçan Eylem Tok'un iadesi için başlatılan süreç sonuçlandı.

VOA’nın haberine göre; Boston Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, savcının sunduğu taslak karar metninde, Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için yeterli delil bulunduğu belirtildi. Türkiye'nin ABD ile 1979 yılında imzaladığı suçluların iadesiyle ilgili anlaşma kapsamında sunulan belgelerin, Tok'un yargılandığı suçlarla ilgili olduğunu ve iade kararının bu çerçevede alındığı ifade edildi.

t5qyclsyeewmjbc0gyg-nq.webp

NE OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere, Timur Cihantimur, ehliyetsiz olarak kullandığı lüks otomobille yol kenarında park halinde bulunan 3 ATV tipi araca çarpmış ve bu kazada 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası anne ve oğul, önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatarak Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma" suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise “taksirle öldürme ve yaralama” suçundan yakalama kararı çıkarmıştı.

ABD'de yakalanan anne ve oğul, ayrı ayrı hakim karşısına çıkmış ve tutuklanmıştı. Son olarak alınan karar ile Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi kesinleşti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.