Eylem Tok “Oğlum kötü şartlar altında kalıyor” demişti! Timur Cihantimur'un meğer cezaevinde keyfi yerindeymiş

Eylem Tok “Oğlum kötü şartlar altında kalıyor” demişti! Timur Cihantimur'un meğer cezaevinde keyfi yerindeymiş

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yargı süreci devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul’da lüks aracıyla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve kaza sonrası annesi Eylem Tok ile birlikte yurt dışına kaçan Timur Cihantimur’un cezaevinde kötü şartlar altında olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar cezaevinin hazırladığı 2 sayfalık yazıyla yalanlandı.

Cezaevinde kötü şartlar altında olduğu söylenen Cihantimur’un, cezaevinde kağıt oynayıp, kitap okuyarak hatta görüntülü konuşarak günlerini geçirdiği ortaya çıktı.

İstanbul’da 1 Mart’ta ehliyetsiz kullandığı araç ile Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi tarafından önce Mısıra, oradan da ABD’ye kaçırılmıştı.

6t6t.jpg

ABD’de yakalanan yazar Eylem Tok ve oğlu cezaevine gönderilmişti. ABD’de yargılanan Timur Cihantimu’un cezaevinde kötü günler geçirdiği iddia edilmişti.

CEZAEVİNDEN GELEN YAZI AVUKATLARIN İDDİALARINI ÇÜRÜTTÜ

NTV'nin haberine göre, 23 Ağustos'ta Boston Federal Mahkemesi'ne cezaevinden gönderilen iki sayfalık yazı, sanığın avukatlarının iddialarını yalanladı.

Yazıda, sanığın günlük yaşamına dair detaylar paylaşıldı. Cihantimur'un cezaevinde rahat bir ortamda bulunduğu, kağıt oyunları oynadığı ve haftada üç kez yakınlarıyla video konferans yoluyla görüştüğü belirtildi.

640xauto.webp

CEZAEVİNDE DERS ALIP TELEFONLA GÖRÜŞÜYOR

Ayrıca, Timur Cihantimur'un ders aldığı, kitap okuduğu ve telefonla görüşme hakkının bulunduğu da ifade edildi.

Cihantimur'un, 12 Temmuz'da Connecticut'taki Manson Gençlik Enstitüsü'nden, New Jersey'deki Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi'ne nakledildiği bilgisi de verildi. Avukatları, bu nakil işleminin müvekkillerinin akıl sağlığını riske attığını savundu. Nakil işleminin gerekçesi olarak ise mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafenin rutin görüşmeleri engelleyebileceği belirtildi.

y6t6t.jpg

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen kazada, seyir halindeki üç ATV'den biri arızalanmış, yol kenarına çekilen araca yardım edilirken aynı yönde ilerleyen başka bir araç, arızalı ATV'ye çarpmıştı. Kazada beş kişi yaralanmış, Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla kaçtığı ve ikilinin önce Mısır'a, ardından ABD'ye gittiği tespit edilmişti. Şüphelilerin iadesi için Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye geçici tutuklama talebi iletilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.