Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları için Amazon da harekete geçti: Para iadesi yapılacak

Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları için Amazon da harekete geçti: Para iadesi yapılacak

Avrupa Birliği’nin ardından Amazon'da Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarının toplatma kararı alındı.

Türk kolonyası markası “Eyüp Sabri Tuncer 1923” Avrupa Komisyonu tarafından “kimyasal risk” uyarısıyla gündeme gelmişti. AB tarafından yapılan uyarının ardından Amazon'da Eyüp Sabri Tuncer ürünlerini satın alan müşterilere "Kullanmayı hemen bırakın" mesajı gönderdi ve ürünleri geri alacağını duyurdu.

thumbs-b-c-701376baddef00d2ceb78ae01d565e73.jpg

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, konuya ilişkin Milliyet'e yaptığı açıklamada, uyarıya sebep olan kimyasal maddenin Mart 2022'den sonra yasaklandığını belirterek "Bu tarihten itibaren ürünlerimizde bu madde kullanılmadı" dedi. Tuncer, Almanya'daki bir markette 2022 öncesine ait bir ürün bulunmuş olabileceğini vurgulayarak Amazon'la iletişime geçeceklerini ifade etti. Ayrıca, yalnızca kendi markalarının isminin öne çıkarılmasının haksız olduğunu belirtti ve "Acaba yerli ve milli markalarımıza karşı bir saldırı mı var?" şeklinde bir endişe dile getirdi.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI MADDE YASAKLANDI

Avrupa Birliği'nin (AB) "2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA)" adlı kimyasalın kullanımını yasaklaması yer alıyor. Bu madde, üreme sistemine zarar verdiği ve hamile kadınlar üzerinde ciddi olumsuz etkiler yarattığı için yasaklanmıştı. Ayrıca cilt hassasiyeti yaratma riski bulunan bu maddenin, AB'nin kozmetik yönetmeliklerine de aykırı olduğu belirtilmişti. Ancak toplatma kararının yalnızca Eyüp Sabri Tuncer'e ait olmadığı, 2022'ye kadar birçok ünlü markanın da bu maddeyi ürünlerinde kullandığı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.