Eyyam-ı Bahur vites artırdı. Meteorolojiden kritik uyarı geldi

Eyyam-ı Bahur vites artırdı. Meteorolojiden kritik uyarı geldi

Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının batı ve iç bölgelerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, doğuda ise normaller seviyesinde seyredeceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcakların özellikle kronik hastalar ve yaşlılar için tehlike oluşturduğunu belirterek çeşitli uyarılarda bulundu.

basliksiz-3-g3dr-cover.webpMeteoroloji’nin son tahminlerine göre, Marmara Bölgesi genel olarak az bulutlu ve açık, batı kesimlerinde ise parçalı bulutlu geçecek. Tekirdağ ve Kırklareli’nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi ise az bulutlu ve açık olacak; Adana, Hatay ve Toroslar çevrelerinde yerel sağanaklar görülebilir. İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi de az bulutlu ve açık hava koşullarına sahip olacak.

x4vdmivw7ukt0kilj4um6w.webpBÖLGESEL HAVA DURUMLARI

- Marmara: Edirne 37°C, İstanbul 32°C, Kırklareli 35°C, Kocaeli 35°C.
- Ege: Afyonkarahisar 35°C, Denizli 41°C, İzmir 37°C, Muğla 38°C.
- Akdeniz: Adana 35°C, Antalya 32°C, Hatay 33°C, Isparta 36°C.
- İç Anadolu: Ankara 35°C, Çankırı 37°C, Eskişehir 34°C, Konya 35°C.
- Karadeniz: Bolu 33°C, Düzce 35°C, Sinop 32°C, Zonguldak 29°C.
- Doğu Anadolu: Erzurum 30°C, Kars 28°C, Malatya 37°C, Van 29°C.
- Güneydoğu Anadolu: Diyarbakır 41°C, Gaziantep 40°C, Siirt 39°C, Şanlıurfa 40°C.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN KRONİK HASTALAR İÇİN KRİTİK UYARILAR:

Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcakların kronik hastalıkları olan bireyler ve yaşlılar üzerinde ciddi etkiler yapabileceğine dikkat çekti. Bakanlık, bol su tüketilmesi, güneşin dik olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması ve uygun giysilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, yüksek nem oranı ve dar giysilerin terin buharlaşmasını engellediği vurgulandı.

1461081.jpgKronik hastalıkları bulunan kişiler, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamaya özen göstermeli, açık havada bulunmaları gerektiğinde ise hafif ve açık renkli giysiler tercih edilmelidir.

Sağlık Bakanlığı, özellikle 65 yaş üstü bireyler, çocuklar, gebeler ve sürekli ilaç kullanan kişilerin sağlık durumlarını düzenli olarak takip etmelerini önerdi. Ayrıca, su tüketimine dikkat edilmesi ve tuzlu yiyeceklerden kaçınılması gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.