Fahiş kira artışına karşı hapis cezası geliyor

Fahiş kira artışına karşı hapis cezası geliyor

Bakan Bozdağ, "Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık." dedi

Duygu Şahsuvar- KAMU SON HABER-Adalet Bakanı Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.

NTV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını söyledi.

Fahiş kira artışı konusunda da açıklama yapan Bozdağ fahiş kira artişı yapan ev sahiplerinin hapis cezası alabileceğini açıkladı. Bozdağ, konuyla ilgili 3 alternatif hazırladıklarını belirterek ''''Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar.'''' dedi.

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete''de 11 Haziran 2022''de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, konut kiralarının 1 Temmuz 2023’e kadar söz konusu oranın üzerinde artışını yasak getirmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.