Fahrettin Koca 'hayırlı olsun' diyerek açıkladı: Sağlıkta yeni dönem resmen başladı

Fahrettin Koca 'hayırlı olsun' diyerek açıkladı: Sağlıkta yeni dönem resmen başladı

Sağlıkta yeni dönem başladı. Yapılan değişiklik, Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Sağlık Vadisi'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu önemli gelişmeyi "Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun" ifadeleriyle duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnamede, sağlık alanındaki eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra biyoteknoloji ve bilişim kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. İlaç ve tıbbi teknolojiler alanında AR-GE, klinik araştırmalar ve üretim hazırlık aşamalarını içeren entegre bir sağlık sistemi oluşturulması amaçlanıyor. Projede, prototip üretim alanları, büyük veri araştırmaları merkezi ve mükemmeliyet merkezleri yer alacak. Bu merkezler girişimcilere, araştırmacılara, akademisyenlere ve sektör temsilcilerine hizmet sunacak. Bu amaçla, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından Türkiye Sağlık Vadisi adıyla belirlenen alanı işletmek ve yönetmek üzere bir şirket kurulacak.

ekran-goruntusu-2024-05-25-121739.png

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

"Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusunda önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanımızın imzasıyla sağlık, bilim ve teknolojileri alanında geleceğimiz için büyük bir ekosistem kuruluyor. Bu ekosistem, yerelleşmeyi hızlandıracak, dışa bağımlılığı azaltacak ve kendine yeten, ihtiyaç duyanlara yardım edebilen güçlü bir Türkiye'nin temelini atacak. Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.