Fahrettin Koca sessiz il sağlık müdürü bakan oldu: Yenidoğan çetesindeki skandallar bitmiyor

Fahrettin Koca sessiz il sağlık müdürü bakan oldu: Yenidoğan çetesindeki skandallar bitmiyor

Türkiye'de yaşanan ve kamuoyunu derinden sarsan sağlık skandalında, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'ndan henüz bir açıklama gelmedi.

İddialara göre, 19 hastane, organize suç çetesi ile işbirliği yaparak bebeği olan aileleri tehdit etti ve bu ailelerden para talep etti. Çetenin faaliyetleri sırasında, bebeklerin yaşaması için mücadele eden aileler, çaresizlik içinde paralarını teslim etti.

Gün yüzüne çıkan telefon konuşmalarında, çete üyeleri arasında geçen diyaloglar, olayın dehşet verici boyutlarını gözler önüne serdi. "Bu çocuk zaten yaşamaz" ve "Aileden para al da bu akşam ezelim" gibi ifadelerin geçtiği konuşmalar, kamuoyunda büyük bir infial yarattı.

Skandalın merkezinde yer alan hastaneler arasında, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait Avcılar Hospital da bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre, bu hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin hemşireler tarafından işletildiği ve doktorların görev almadığı belirtildi.

Kamuoyunun büyük tepkisiyle karşılaşan Fahrettin Koca ve Kemal Memişoğlu, yaşananlarla ilgili açıklamada bulunmadı. Koca'nın sessizliği, sosyal medyada geniş yankı bulurken, Memişoğlu da geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı olarak atanmasına rağmen konuyla ilgili bir yorumda bulunmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.