Faizsiz evlilik kredisinde yeni gelişme! Yaş şartı ortadan kalkacak

Faizsiz evlilik kredisinde yeni gelişme! Yaş şartı ortadan kalkacak

Devletin evlenecek gençler için sunduğu 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi desteğinde yaş şartının kaldırılması konuşulmaya başlandı.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun bildirdiği görüşe göre 18-29 yaş şartı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aile ve Gençlik Fonu’ndan verilen kredi desteğinin engellilere yaş şartı olmadan verilmesi gerektiği konuşulmaya başlandı.

EVLİLİK HAZIRLIĞINDAKİ ÇİFTLERE CAN SUYU

Başvuru yapan çiftlerin uygun şartları karşılaması sonucu ödenen 150 bin TL evlilik kredisi desteği, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz şekilde veriliyor. Destek için başvurular 15 Şubat tarihinde yapılmaya başladı. Evlenecek gençlerin desteklenmesi için verilen faizsiz kredi pek çok kişi tarafından heyecanla karşılandı.

Pilot uygulama olarak Adıyaman, Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlatılan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi desteği ile ilgili yaş şartı güncellemesi bekleniyor.

evlilik2.jpg

KDK TARAFINDAN ÖNERİLDİ

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Aile ve Gençlik Fonu tutarından 18-29 yaş arası evlenecek çiftlere verilen kredi desteği için belirlenen yaş sınırının engelli bireyler için kaldırılması tavsiyesinde bulundu.

Aile kurmak isteyen engelli bir vatandaş, Aile ve Gençlik Fonu projesinden yaş şartı aranmadan yararlanabilmek için KDK’ya başvuruda bulundu. Bunun üzerine inceleme başlatan KDK, pozitif ayrımcılık çerçevesinde fondan yaş şartı aranmadan yararlanması gereken engelli vatandaşlar adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına tavsiye kararı verdi.

evlilik.jpg

KDK'nin kararında, engellilerin hukukun öncelikli konusu olduğu ve özel olarak korunmalarının Anayasa ile yasalarda açıkça güvence altına alındığı kaydedildi. Projenin engellilerin haklarını koruyacak şekilde yeniden revize edilmesi ve yaş şartından dolayı destekten yararlanamayan engellilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.