Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada, 10 gün boyunca devam edecek olan, toplu tüketim yerlerinde, kızartmada kullanılan yağlara ilişkin denetimlerin gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda ülke genelinde denetimler başladı.
Ankara'da ekipler bir alışveriş merkezinde bulunan restoranlarda denetim gerçekleştirdi. Ekipler, işletmelerin hijyen belgesi, işletme kayıt belgesi, tedarik faturaları ve baca temizliği belgelerini inceleyerek, kızartmalarda kullanılan yağlardan örnekler aldı.
Alınan numunelerinin laboratuvarda inceleneceği ve insan vücuduna zarar veren polar madde olup olmadığının tespit edileceği belirtildi.
Bakan Yumaklı ayrıca, 2 Şubat’a kadar özellikle fast food restoranlarına karşı kızartma yağı denetimlerinin devam edeceği de bildirildi.