Fatih Altaylı asgari ücrette kara senaryoyu açıkladı: "Felaket bir şey olacak"

Fatih Altaylı asgari ücrette kara senaryoyu açıkladı: "Felaket bir şey olacak"

Fatih Altaylı 2025'te yapılacak asgari ücret zammıyla alakalı tahmini açıkladı. Dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Eylül ayının sonuna yaklaşırken asgari ücretle ilgili tartışmalar alevleniyor. Gazeteci Fatih Altaylı, 2025 yılında yapılacak olası asgari ücret zammı hakkında karamsar değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, "Felaket bir şey olacak. Türkiye sosyal patlamaya gidecek" dedi.

2025 asgari ücretinin çalışanları daha da fakirleştireceğini savunan Altaylı, "Çalışan 3'te 1 oranında fakirleşecek" ifadesini kullandı.

728xauto-8.webpAyrıca, yapılacak zam oranının sosyal bir patlamaya yol açabileceğini ve bu durumun erken seçim taleplerini artırabileceğini öne sürdü.

Altaylı, asgari ücret artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını, ancak gerçek enflasyon oranlarının daha yüksek olacağını belirtti. Altaylı, "Hedef enflasyon yüzde 17,5 gibi tutması mümkün olmayan bir hedef. Bu durumda çalışanlar, enflasyon karşısında daha da fakirleşecek" dedi.

Türkiye’nin mevcut ekonomik durumu ve asgari ücretin gerçek değerine de dikkat çeken Altaylı, "Bu yılki enflasyon ENAG'a göre yüzde 100, TÜİK'e göre ise yüzde 50. Geçen yılki asgari ücretin bugünkü değeri yaklaşık 8 bin lira" diye konuştu.

Altaylı, "Eğer bu durum devam ederse, sosyal patlama kaçınılmaz olacak ve erken seçim talepleri artacaktır" uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.