Fatih Altaylı tarih vererek açıkladı ‘Yüzde 60 zam gelecek’

Fatih Altaylı tarih vererek açıkladı ‘Yüzde 60 zam gelecek’

Gazeteci Fatih Altaylı Youtube kanalında yüzde 60 zam gelecek diyerek o tarihi işaret etti.

YouTube kanalında yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Fatih Altaylı yine çok konuşulacak haberi paylaştı. Fatih Altaylı elektriğe yine zam geleceğini tarih vererek açıkladı.

Altaylı “Ben Ağustos sonu olacak demiştim onlar beni yanılttılar Haziran sonunda çakıverdiler zammı 34- 40 arası zam demiştim onlar da 39 yaptılar” ifadelerini kullandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kararlarına değinen Altaylı, “BBDK’nın aldığı kararı bildiklerini, BBDK’dan kendisine gelen bilgide yaz sonuna doğru yüzde 35 ila 40 arası Aralık ayına doğru da yüzde 60’lık bir elektrik zammı yapılacağı bilgisi geldiğini söyledi.

fatih-altayli-hakkinda-sorusturma-baslatildi-16692307-9290-amp.webp

Altaylı bu detayı paylaşmasının ardından, yaz sonu yapılacağına 2 ay öne çektiklerine göre acaba Aralık ayı yapmayı planladıkları zammı da 2 ay öne çekip Ekim’de falan yaparlar mı bilmiyorum” dedi.

Gazeteci Altaylı elektriğe neden zam yapıldığına dair konuştu. Altaylı, zammın dağıtım firmaları için yapıldığını çünkü firmaların zarar ettiğini söyledi. Hesapsız fiyatlarla hesapsız borçlanmalar dağıtım firmaları AKP’ye yakın bir takım o meşhur müteahhitlere satıldığını hatırlatan Altaylı, “Bundan 10-1 5 sene evvel önce. Şimdi onlar artık dayanamaz hale geldiler. Çünkü zarar ediyorlar, kur farkı çok büyüdü yani aldıkları günkü kurla bugünkü kur arasında büyük fark var. Zammın amacı dağıtım firmalarının zararı kapatmak. Yani AKP’ye yakın müteahhitler daha az zarar etsinler diye.” şeklinde konuştu.

tl-66.jpg

ELEKTRİĞE YÜZDE 38 ZAM GELDİ

Son günlerde T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapıldığını duyurdu. Zam bugünden itibaren geçerli olacak. Buna göre, 100 kWh elektrik tüketen bir eve gelecek faturanın 207,23 TL olacağı açıklandı.

EPDK tarafından yapılan açıklamada, son dönemde enerji üretim maliyetlerindeki artışlar sebebiyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarının güncellendiği vurgulandı. Buna göre, mesken aboneleri için %38, tarımsal faaliyetler aboneleri için %30, kamu ve özel hizmetler sektörünün düşük kademesi için %38, yüksek kademesi için ise %20 oranında artış yapıldığı bildirildi.

EPDK ayrıca yaptığı açıklamada, "Bu güncelleme ile birlikte, 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesinin ödeyeceği tutar 207,23 TL olarak belirlendi. Yeni tarifelerin geçerliliği ise 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacak" şeklinde bilgiyi kamuoyu ile paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.