Fatih Altaylı’dan asgari ücret tahmini! “22 yıldır bu iktidarın ne yaptığını ezberledik”

Fatih Altaylı’dan asgari ücret tahmini! “22 yıldır bu iktidarın ne yaptığını ezberledik”

Yeni dönem için bir asgari ücret tahmini de Fatih Altaylı’dan geldi. Altaylı, “22 yıldır ezberledik” diyerek iktidarın ne kadar zam oranı sunacağını anlattı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Aralık ayında belirlenmesi beklenen 2025 asgari ücreti için tahminlerde bulundu. Altaylı, hükümetin bu zamana kadar izlediği politikaları göz önünde bulundurarak, asgari ücretin hedef enflasyon oranından yüksek, ancak gerçek enflasyon oranından düşük bir seviyede artacağını rakamlarıyla belirtti.

1080xauto.webp

BEKLENTİ YÜKSEK

Altaylı'ya göre, hedef enflasyon oranı yüzde 17,5 civarında olsa da bu oranda bir zam yapılması halinde hükümetin oluşacak toplumsal sorunla baş edemeyeceğini vurguladı

ALTAYLI'DAN YENİ ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Altaylı'nın tahmini, asgari ücrete yüzde 35 civarında bir zam yapılacağı yönünde. Geçen yılın enflasyon oranının yüzde 47 olduğunu hatırlatan Altaylı, iktidarın hedef enflasyon oranını gerçekleştiremeyeceğini, ancak gerçek enflasyonun altında bir zam oranı belirleyeceğini öngörüyor.

para-dff.jpg

Asgari ücretin son yıllarda enflasyon oranlarındaki yüksek artış nedeniyle Türkiye’nin önemli bir gündem maddesi olduğunu belirten Altaylı, 22 yıldır bu iktidarın ne yaptığını ezberlediklerini ifade ederek, tahminlerini bu deneyime dayandırdığını ifade etti. Ara zammın yapılmamış olmasının da çalışanlarda 2025 için daha yüksek bir zam beklentisi yarattığına dikkat çekti.

Altaylı, dikkat çeken tahminini şöyle vurguladı:

“Diyelim ki geçen senenin enflasyon oranı yüzde 47 oldu, benim tahminim yüzde 35 zam yaparlar. Ama yüzde 17,5 yapmazlar. Tahmin tabii bu. Böyle bir gerçeklik yok. 22 yıldır bu iktidarın ne yaptığını ezberlediğimiz için 3 aşağı 5 yukarı ben böyle olacağını düşünüyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.