Fatih Altaylı’nın TUSAŞ saldırısı yorumuna tepki yağdı “Filistinlileri koruma hevesiniz yüzünden”

Fatih Altaylı’nın TUSAŞ saldırısı yorumuna tepki yağdı “Filistinlileri koruma hevesiniz yüzünden”

Youtube’da yayıncılık yapan Fatih Altaylı, TUSAŞ’a yapılan hain saldırıyla ilgili sözleriyle sosyal medyanın gündemine geldi.

Ankara'da yaşanan olayda, terör örgütü PKK mensubu iki terörist, sevgili gibi davranarak bindikleri takside şoför Murat Arslan'ı sırtından vurarak öldürdü. Teröristler, Arslan'ın cesedini bagaja saklayarak TUSAŞ'a saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin operasyonuyla her iki terörist de etkisiz hale getirildi. Teröristlerden biri öleceğini anlayınca kendini patlatarak intihar etti.

Gazeteci Fatih Altaylı ise bugünkü yayınında konuya dair yaptığı bazı açıklamalarla dikkat çekti. Altaylı’nın sözleri, sosyal medyada tepkiyle karşılandı ve büyük bir tartışmalara neden oldu.

66bda74203d5c193.webp

SALDIRI HAKKINDA ÇEŞİTLİ İDDİALAR ORTAYA ATILMIŞTI

TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısının ardından bir süre herhangi bir terör örgütü tarafından üstlenilmemesinin üzerine saldırının şifreleri çözülmeye çalışıldı.

Saldırının nedenlerinden biri olarak MHP lideri Bahçeli’nin PKK elebaşı Öcalan’ın TBMM’de konuşması görülmüştü. Bu konuşmanın saldırıyı tetikleyip tetiklemediği tartışma konusu olmuştu.

Diğer yandan bazı kesimlerse İsrail-Hamas çatışmalarının ardından TUSAŞ gibi bir kuruma saldırının düzenlenmesinin manidar olabileceğini tartışmaya başlamıştı.

Tüm bunların ardından TUSAŞ saldırısını PKK terör örgütü üstlendi ve saldırının gündemle alakalı olmadığı, uzun süre önce planlandığı açıklamasında bulunuldu.

teror2.jpg

“TUSAŞ'TAKİ 5 VATANDAŞ HAMAS’I KORUMA HEVESİNİZ YÜZÜNDEN ÖLDÜ”

Saldırının deşifreleri yapılırken, gazeteci Fatih Altaylı’dan farklı bir çıkış geldi. Youtube’da program yapan Altaylı, TUSAŞ saldırısı ile ilgili tepki çeken bir açıklamada bulununca, eleştirilerden kaçamadı.

İşte Fatih Altaylı'nın o sözleri:

“Siz bunlarla (İsrail) Hamas yüzünden didişiyorsunuz, bedelini biz ödüyoruz. O ölen 5 kişi, sizin yanlış dış politikanız yüzünden öldü, bu şehitleri biz sizin yanlış dış politikanız yüzünden verdik' dersem ne yapacaksınız?

Sizin Hamas'ı koruma hevesiniz, geçmişte Türkiye'ye düşmanlık yapmış Filistinlileri koruma hevesiniz yüzünden benim vatandaşlarım ölüyor dersem' ne diyeceksiniz?”

Bunun üzerine Altaylı'ya tepkiler gecikmedi.

1024xauto.webp

tt.webp

Saldırıda TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak çalışan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.