Fatih Portakal kalem kalem asgari ücreti hesapladı: AKP kulislerindeki rakam ortaya çıktı

Fatih Portakal kalem kalem asgari ücreti hesapladı: AKP kulislerindeki rakam ortaya çıktı

2025 yılı için asgari ücret zammı tartışmaları hız kazandı. AK Parti kulislerinde konuşulan rakamlar ise ortaya çıktı.

Gazeteci Fatih Portakal ise canlı yayında yaptığı hesaplamalarla asgari ücretin yüzde 80 zamla 30 bin 600 TL'ye çıkması gerektiğini savundu. Portakal, enflasyon oranlarını ve alım gücündeki kayıpları göz önünde bulundurarak bu zammın zorunlu olduğunu belirtti. Ancak, bu rakamın kabul edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

2024 yılında ara zam yapılmaması nedeniyle asgari ücretin alım gücü düşmüş durumda. Milyonlarca çalışan, Ocak ayında yapılacak zammı bekliyor.

Ekonomi yönetimi, beklenen enflasyon oranında maaşlara zam yapılmasını temel prensip olarak belirlemiş durumda. Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen 2025 enflasyonu yüzde 17,5 olarak belirtiliyor. Bu oranda yapılacak bir artışla asgari ücret 19 bin 977 TL olacak. Ancak, bu rakamın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda kabul edilmesi zor görünüyor.

Bir diğer seçenek ise gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılması. Ortalama yüzde 42 oranında yapılacak bir artışla asgari ücret 24 bin 142 TL olacak. Eğer zam oranı yüzde 47 olursa, asgari ücret 25 bin TL'ye çıkacak.

Fatih Portakal, vatandaşın beklentisinin çok daha yüksek olduğunu belirterek, asgari ücretin yüzde 80 zamla 30 bin 600 TL'ye çıkması gerektiğini savundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.