Fatih Portakal’dan asgari ücret çıkışı! ‘İsyan bayrakları çekilecek’

Fatih Portakal’dan asgari ücret çıkışı! ‘İsyan bayrakları çekilecek’

Asgari ücret tahminlerini değerlendiren gazeteci Fatih Portakal, "Bu kabul edilirse isyan çıkar" dedi.

Asgari ücretlilerin Ocak 2025'te bekledikleri zam oranları, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi. Temmuz ayında zam alamayan asgari ücretli çalışanlar, maaşlarına yapılacak artışı sabırsızlıkla bekliyor.

Bu süreçte, çeşitli tahminler ve kulis bilgileri de paylaşılıyor. Özellikle Deutsche Bank'ın asgari ücrete yönelik tahmini dikkat çekti. Banka, zam oranını yüzde 25-30 bandında öngördü.

para-32059.webp

"YÜZDE 30 OLSA 22 BİN TL"

Gazeteci Fatih Portakal, YouTube kanalındaki canlı yayınında bu tahminin bir kulis bilgisi olabileceğini belirtti. Portakal, bu oranların halk tarafından kabul edilmeyeceğini ve asgari ücretlinin alım gücündeki kayıplara dikkat çekerek, daha yüksek bir zam yapılması gerektiğini savundu.

Portakal, dikkat çeken ifadelerinde "Deustche Bank dün yüzde 25-30 civarında beklediğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi? Muhtemelen bu oranı içeriden aldı, iktidar kesimini, işçi kesimini dinledi ve bir analiz yapıldı, enflasyon da dahil edilerek ve kulislerdeki bu oranı paylaştı. Yüzde 30 olsa 22 bin TL olacak ve bunu reva görüyorlar. 1 yıl boyunca da bu maaşı alacak. Gerçekleşecek enflasyonda yüzde 45'in altında olmayacak muhtemelen. En az yüzde 65-70 civarında yapılması gerekiyordu" dedi.

Asgari ücretin yüzde 60-65 oranında artmasını beklediğini belirten Portakal, yüzde 25-30'luk bir artışın halk arasında büyük tepki yaratacağını ve hatta isyanların çıkabileceğini söyledi. Ayrıca hükümetin bu konuda nasıl bir tutum takınacağının da önemli olduğuna vurgu yaptı.

'İSYAN ÇIKAR'

Portakal'ın açıklamalarına göre, hükümetin asgari ücrete düşük bir zam yapılması durumunda, toplumun tepkisini çekeceğini ve vatandaşların meydanlara dökülme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.