Piyasalar Fed'in kararına kitlendi: Her şey bir anda tersine dönebilir

Piyasalar Fed'in kararına kitlendi: Her şey bir anda tersine dönebilir

ABD’de çarşamba günü itibari ile duyurulan güçlü istihdam verileri sonrası FED’in bir sonraki faiz indiriminin de büyük ölçekli olabileceğine yönelik beklentiler düştü.

ADP Özel Sektör İstihdamı verisi ABD'deki şirketlerin işe alımlarının Eylül ayında toparlandığını gözler önüne serdi. Bu kapsamda ağustos ayında Mart 2023’ten bu yana en zayıf yükselişini gösteren özel işsiz özel istihdam geçen ay 143 bin ile Bloomberg anketindeki 125 binlik beklentinin üzerinde artış gösterdi.

fed.jpg

ADP verileri ABD’de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerinden önce paylaşıldı pazartesi duyurulan JOLTS iş ilanları verisi de beklentilerin üstünde oldu.

Verilerin bu şekilde açıklanmış olması fed‘in büyük faiz indirimine gideceği beklentilerine darbe indirirken ABD hazine tahvillerinin değeri düşüşe geçti. Bununla birlikte dolarda yükselme gözlemle sop piyasalarında FED'in kasım toplantısında 33 baz puanlık bir politika gevşemesi fiyatlandı bu rakam geçtiğimiz hafta 44 baz puan seviyesinde yer alıyordu.

Morgan Stanley’den Chris Larkin, konuya ilişkin açıklamasında "ADP verisi yukarı yönde sürpriz yaparak işgücü piyasasının büküldüğünü ancak kırılmadığını gösteriyor. Cuma günkü aylık istihdam raporu, mevcut istihdam tablosu için son sözü söyleyecek" ifadelerine yer verdi.

Meghan Swiber liderliğindeki Bank of America Corp. stratejistlerine göre, istihdam raporu yukarı yönlü sürpriz yapsa bile yarım puanlık bir faiz indirimi ihtimalini masadan kaldırmayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.