Fenerbahçe taraftarı 12 yıl önceki arşivi gündeme getirdi: Saracoğlu Stadı 9.5 şiddetine bile...

Fenerbahçe taraftarı 12 yıl önceki arşivi gündeme getirdi: Saracoğlu Stadı 9.5 şiddetine bile...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hangi yapıların sağlam olduğu konusu gündemden düşmüyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın Fenerbahçe Ülker Stadyumu'na ilişkin yaptığı açıklamalar tekrardan gündeme geldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından,gözler Maramara''da beklenen büyük İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Depremlerin ardından İstanbul''un durumu ve İstanbul''daki yapılara ilişkin süren tartışmalara bir yenisi daha eklendi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan''ın 12 yıl önce en dayanıksız statlar listesinde bulunan Şükrü Saraçoğlu Stadı''na ilişkin yaptığı açıklama tekrardan gündeme geldi. 

Fenerbahçe’nin stat inşaatını gerçekleştiren asbaşkan Nihat Özbağı, Şükrü Saracoğlu’nun 9.5 şiddetinde bir depreme karşı bile dayanabileceğini söylemişti. Özbağı, “Stadımızı zemin güçlendirme çalışması ile seyirci hareketlerine dayanıklı hale getirdik. Her yerine maksimum şekilde en iyi malzemeleri kullandık” diye açıklamada bulunmuştu.

Bu açıklamaya rağmen dönemin Başkan Aziz Yıldırım, 1999’da yaşanan Marmara depremi sonrasında Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ı tesislere davet etti.
Onun tavsiyesi ile deprem için riski olan Kurbağalıdere bölgesinde bir dizi güçlendirme çalışması yaptı.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.