FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in gömüleceği yer ortaya çıktı! Önceden planlanan mezarlık nerede?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in gömüleceği yer ortaya çıktı! Önceden planlanan mezarlık nerede?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğüne dair haberler ve bu gelişmenin ardından nereye gömüleceği tartışma konusu haline geldi.

Örgütün sosyal medya hesapları, Gülen'in ölümünü duyurdu. Daha önce de Gülen'in sağlık durumunun kötü olduğuna dair çeşitli iddialar ortaya atılmış, ancak örgüt mensupları tarafından yalanlanmıştı.

324273.jpg

Gülen'in gömüleceği yerle ilgili çeşitli iddialar bulunuyor. FETÖ mensuplarının, Gülen için Pensilvanya'da, karargahının yaklaşık beş kilometre ötesinde bir arazi satın aldığı ve bu alanda "Gurbet Mezarlığı" adını verdikleri bir mezarlık oluşturdukları biliniyor.

gurbop.jpg

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen öldüTerör örgütü elebaşı Fetullah Gülen öldü

Anadolu Ajansı'nın 2021'de yayımladığı bir haberde, bu mezarlıkta Gülen'in yakın arkadaşlarından Salih Sal Dinçer'in gömüldüğü belirtilmişti. Elebaşı Gülen'in de aynı mezarlığa gömüleceği iddiaları ortaya atıldı.

fotok.webp

Bu mezarlığın, FETÖ tarafından ileride bir sembol haline getirilme potansiyeli bulunduğu ve örgüt mensupları için bir tür mabet ya da ziyaret alanı oluşturulabileceği kaygıları da dile getiriliyor.

DARBECİLER VATAN HAİNLERİ MEZARLIĞINA GÖMÜLMÜŞTÜ

2016'daki darbe girişiminde hayatını kaybeden FETÖ mensupları için İstanbul'da bir "Hainler Mezarlığı" oluşturulmuştu. Bu mezarlık, darbe girişimine katılan ve ölen FETÖ'cülerin cansız bedenlerinin gömüldüğü yer olarak belirlenmişti.

Ancak bu adım, dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in itirazlarına konu oldu. Görmez, bu mezarlık adının aileleri rencide edebileceğini ifade ederek tabelanın kaldırılması gerektiğini belirtmişti. Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bu itiraz doğrultusunda "Hainler Mezarlığı" tabelasını kaldırttıklarını açıklamıştı.

hainler-mezarligi-1.jpg

Bu olay, darbe girişimine karışan kişilere karşı duyulan büyük tepkiyi gösterirken aynı zamanda toplumsal duyarlılıklar açısından da tartışmalara yol açmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.